2013年1月29日 星期二

When times are hard, when love fades away


     Every relationship comes to an end, well not only relationships, everyone faces hardships in life and most people listen to depressing music to get attention or to make themselves more miserable and the people beside them suicidal. That's pretty much the reason why people shouldn't be in stupid teenage relationships, because if you know it's not going to work out, why break your own heart? Stupid! Well sorry for the rage, that's not the point of the assignment. The assignment was to find a suicidal, break up song that is something like "If i die young" by the Band Perry. And also something that is kind of similar to what Duke Orsino has been going through in the play.
     Bruno Mars is a godlike singer, and that finished up my introduction for him. Simply Godlike. In his song "It will Rain" he is talking about a relationship that has come to an end. He tells the girl to leave some morphine after she leaves, because it is extremely painful to break up. He also mentioned that it will rain every day after she leaves him and that there will be no sunlight after the girl leaves. What we see here is the melancholy dramatic emotional state that Bruno, or the person in the song is going through. It also kind of reflects Orsinos complicated emotions, and trying to get attention from acting all  depressed and hopeless.

2013年1月13日 星期日

Confessions of a Shopaholic


U......./...U........./...U...../..U./.U...../
Marc by Marc Jacobs a fabulous name 

U.../..U..../..U...../........U.../...U.../...
Designer famous from Louis Vuitton 

U....../...U..../..U../........U..../.U...../
There is no other brand so nicely done 


U../....U......../.U../......U...../........U.../
Never made anything that looks the same 

U.../...U..../...U.../....U......./.......U../
So stylish all the products shine in light 

U......./..U.../.......U.../....U...../....U.../
Don't even get me started on the bags 

U......./..U.../......U...../........U...../.....U../
Whenever get one can't help but to brag 

U...../...........U.../........U..../...U......./.........U....../
The stores are cute and always clean and bright

U.../.....U......../........U......./........U./..U../
Taipei Hong Kong New York iconic brand 

U../..U../......U.../....U.../.....U...../
Celebrities get crazy for their stuff 

U./.........U.../....U...../.U...../.....U.../
iPhone cases suit every single hand 

U...../.........U../..........U.../.......U......./..U..../
The price is cheap my dad won't even huff 

U./..U...../........U..../....U../..........U../
If I could take control I would expand 

U./.....U../......U../....U...../.........U..../
I love i want i just can't have enough 

2012年10月23日 星期二

British Lit Quiz

1. What is Iamb, what is an iambic pentameter

Ans: An iambic pentameter is the beat pattern in sonnets, like 10 beats per line

Example: The weather is so good outside today

2. What is the rhyme scheme for an english sonnet? For an Italian Sonnet?

Ans: English: ABABCDCDEFEFGG Italian: ABBAABBACDCDEF

3. What is the line of succession (who has power) in Macbeth?

Ans: Duncan-> Malcolm-> Macbeth

4. How does the titular character increase his power?

Ans: The titular character (Macbeth) increases his power by letting the king listen to the report. The captain described how hard they fought and how many they had killed so the king would be proud at Macbeth.

5. Summarize why Witch #1 was in a bad mood.

Ans: She went pass a lady that was munching on chestnuts and waiting for her husband to return from sailing, the witch asked her for some nuts but the women just told the witch to get lost, so the witch got pissed and wanted to cast a spell on the husband so that he drowns and never returns.

6. What are the three prophecies of macbeth

Ans: Thane of Glamis, Thane of Cawdor, King Hereafter, it means that Macbeth will be crowned and in the end become king and replace the king

7. What are the prophecies of Banquo?

Ans: Lesser than Macbeth and greater. Not so happy...yet much happier. Thou shalt get kings, though thou be none. So all hail, Macbeth and Banquo! It means that Banquo will also be king but not as great as Macbeth.

8. "If chance will have me King, why, chance may crown me without my stir" Who said it? To Whom? Translate to plain English

Ans: This is Macbeth talking to Banquo, it means in simple english that Macbeth is eager to become king, and is happy with the witches prophecy. If fate wants me to be king, then i might as well accept it happily.

9."Come you spirits that tend on mortal thoughts, unsex me here...take my milk for gall..." Who said it? To whom? Translate to plain English

Ans: This is lady Macbeth talking to the evil spirits after receiving news that Duncan was going to their castle that night. She's calling out to the spirits to take away her feminine traits and fill her breasts with poison instead of milk.

2012年10月21日 星期日

Sonnet NO 1




    u ......../.... u ....../ ....u ..../...... u ....../...u... /

A Black and white so bold and bored is thy style

    u ......../.... u ....../ ....u ...../...... u ...../...u... /

B Stays bright not long and dies so fast in use

    u ...../. u ......../ ...u ../.... u .../...u.... /

A Size is small and easy lost in the aisles

     u ......../... u ....../ ....u ......../...... u ......../....u... /

B Looks all the same don’t know which one is whose

     u ......../ ...u ..../ ......u .../.. u ..../ ...u... /

C Shines at first scars left over hard to clean

    u ...../ ....u........ /.... u ..../..... u..... /..... u...... /.

D The camera sucks and blurs thy pic when took

     u ..../ ....u../.... u .../.....u../..... u... /

C and Apple charges like a bank machine

    u .../ ...u.... /.... u ....../..... u..... /... u...... /

D despite the bad there are still good to look

   u .../ ....u......../..u .../....... u... /...u.../

E so slim and slender loved by all the teens

   u ../..u. /. u ../.... u.. /. ...... u... /
 
F imagination makes it more unique

   u ...  ./ .u.../.... u ......../.... u..... .../.....u... /

E whenever something new comes out we scream

   u ...../ ..u..../...u ..../..... ..u..... /..... u.... /

F Skype messaging don’t even need to speak

    u ....../ ......u... /....u ..../....u....../.u...... /

G good news to people that are iPod geeks

     u ./ . u..../.. u ..../.. ......u. /.... u........... /

G Another update comes in just two weeks






2012年10月14日 星期日